counter

Super ενυδάτωση μέσω της διατροφής!

Super ενυδάτωση μέσω της διατροφής!
Super ενυδάτωση μέσω της διατροφής!

Super ενυδάτωση μέσω της διατροφής!

H επαρκής ενυδάτωση του δέρµατος βοηθά στην οµοιοµορφία του µαυρίσµατος, αλλά και στην περαιτέρω λάµψη του, καθώς και στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του. Η κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού είναι απαραίτητη σε καθηµερινή βάση. Το ανθρώπινο σώµα αδυνατεί να αποθηκεύσει νερό και έτσι η ελλιπής πρόσληψη υγρών µπορεί άµεσα να προκαλέσει πλήθος συµπτωµάτων όπως ξηροστοµία, ξηροφθαλµία, πονοκεφάλους και βέβαια, αφυδάτωση στου δέρµατος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς µήνες. 

 

Συγκεκριµένα, η ενυδάτωση βοηθά το δέρµα να «κλειδώσει» την υγρασία µέσα στα κύτταρά του και έτσι δεν αφυδατώνεται, δηµιουργεί ασπίδα προστασίας απέναντι σε όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες (π.χ. καυσαέριο) και ταυτόχρονα γίνεται πιο ανθεκτικό στα εγκαύµατα. Επιπλέον, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας ότι ανεξάρτητα µε τον τύπο επιδερµίδας που έχετε είναι σηµαντικό να την ενυδατώνετε. Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελεί το λιπαρό δέρµα, στο οποίο η συσσώρευση σµήγµατος στην επιφάνεια είναι συχνό σύµπτωµα ανεπαρκούς ενυδάτωσης του δέρµατος, το οποίο εσωτερικά «διψάει» και έχει ανάγκη εξισορρόπησης. 

 

Για σωστότερη ενυδάτωση θα πρέπει να μεριμνάτε για τα ακόλουθα:

 

  • Αυξηµένη καθηµερινή κατανάλωση 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυµοί, ελληνικός ή στιγµιαίος καφές, ηµίπαχο γάλα, τσάι).

 

  • Αποφυγή αλκοολούχων ποτών.

 

  • Κατανάλωση τροφίµων πλούσιων σε νερό, όπως καρπούζι, πεπόνι, καρότα, µαρούλι, ντοµάτα, µπρόκολο, µήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και γιαούρτι. 

 

 

Ιδιαίτερα σηµαντικό για την ενυδάτωση των ιστών είναι το υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για µία ουσία που υπάρχει φυσικά στον οργανισµό και συγκρατεί νερό, συµβάλλοντας κατ’ επέκταση στην ενυδάτωση. Καλές πηγές υαλουρονικού οξέος είναι βέβαια τα φρούτα και τα λαχανικά, µε περισσότερο εµπλουτισµένα τα παντζάρια και το κρέας.

 

 

Ενυδατικές μάσκες: 

Ταυτόχρονα, συνδυάζοντας κατάλληλα τα παραπάνω τρόφιµα µπορείτε να φτιάξετε ενυδατικές µάσκες για το πρόσωπο και όλο το σώµα: 

 

1) Aνακατέψτε: 1 κουταλιά γιαούρτι µε 1 κρόκο αυγού, 1½ κουταλιά µέλι και 1 κουταλιά µαγιονέζα. Απλώστε σε καθαρό, στεγνό δέρµα για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε µε χλιαρό νερό

 

2) Aνακατέψτε: 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι µε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και απλώστε το µείγµα σε όλο σας το σώµα. Ειδικά µετά την έκθεση στον ήλιο, θα βοηθήσει σηµαντικά την επιδερµίδα σας.

  

 

Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.

  

Ανακαλύψτε υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού MY tv logoπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR