Είχατε φανταστεί ποτέ πως ένα σνακ θα είχε τη δύναμη όχι μόνο να σας χορτάσει, αλλά και να προστατεύσει τον οργανισμό σας από την οστεοπόρωση συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην καλή λειτουργία του εντέρου; Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει το γιαούρτι με φρούτα του δάσους και καρύδια να αποτελεί έναν τόσο πολύτιμο φύλακα της υγείας μας;
Τα φρούτα του δάσους βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και διαθέτουν πολύ υψηλό αντιοξειδωτικό δείκτη ORAC. Ως αποτέλεσµα αυτού και σε συνδυασµό µε το ασβέστιο το οποίο παίρνουμε από το γιαούρτι, προστατεύουν σηµαντικά από χρόνια εκφυλιστικά νοσήµατα.
Τι θα χρειαστείτε, όμως, για την παρασκευή του; *100 γραµµ. ανάµεικτα φρούτα του δάσους (βατόµουρα, cranberries κ.λπ.) *150 γραµµ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά *1 κ.σ. τριµµένα καρύδια *2 κ.γλ. µέλι
Ξεκινήστε πλένοντας και καθαρίζοντας τα φρούτα. Βάλτε σε ένα µπολ το γιαούρτι και προσθέστε τα φρούτα. Ρίξτε τα καρύδια και τέλος περιχύστε µε το µέλι. Σερβίρετε αµέσως.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 6.250
Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.
Ανακαλύψτε υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)