counter

Smart Tips για ασφαλείς, αξέχαστες διακοπές!

Smart Tips για ασφαλείς, αξέχαστες διακοπές!
Smart Tips για ασφαλείς, αξέχαστες διακοπές!

Smart Tips για ασφαλείς, αξέχαστες διακοπές!

Πριν ξεκινήσετε οικογενειακώς για τη θάλασσα, αφιερώστε ένα λεπτό για να διαβάσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές και χαρίστε στα μικρά σας ένα απίθανο καλοκαίρι γεμάτο ασφάλεια και όμορφες στιγμές!

 

 

Προστασία στην παραλία… 

 

  • Δεν έχει καμία σημασία αν το μικρό μας βρίσκεται μέσα ή έξω από το νερό, αν έχει ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη επιδερμίδα, αν έχει συννεφιά ή αν κάθεται κάτω από σκιά. Το αντηλιακό θα πρέπει να το συντροφεύει σε κάθε του βήμα από τη στιγμή που θα βγει από το σπίτι και όχι με το που θα εμφανιστεί στην παραλία. Ο γενικός κανόνας είναι 15 με 30 λεπτά πριν την αναμενόμενη έκθεση στον ήλιο. 

 

 

  • Φροντίζουμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό του τουλάχιστον κάθε μία με δύο ώρες και οπωσδήποτε κάθε φορά που βγαίνει από τη θάλασσα, αλλά και κάθε φορά που βλέπουμε ότι έχει ιδρώσει.  

 

  

 

και μέσα στο νεράκι 

 

  • Βαρκούλες, δελφινάκια, επιπλέοντα αυτοκινητάκια και καταπράσινοι δράκοι που σχίζουν το νερό… Τα παιδιά τρελαίνονται για όλα αυτά, δεν θα πρέπει όμως να μένουν ΠΟΤΕ ούτε λεπτό μόνα τους πάνω στα φουσκωτά, θαλάσσια οχήματά τους! 

 

  • Περιορίζουμε στο ελάχιστο τις βουτιές των παιδιών και τα μαθαίνουμε να κοιτάζουν πάντοτε προς τη μεριά της θάλασσας όταν είναι μέσα στο νερό. Έτσι, κανένα κυματάκι δεν θα καταφέρει να τα αιφνιδιάσει…    

 

 

Extra tip: Αντιστεκόμαστε και πολεμάμε την οικονομική κρίση! Αντί να οργώσουμε τα μαγαζιά και να φορτώσουμε το αυτοκίνητο (και στη συνέχεια τις πλάτες μας) με ένα σωρό συμπράγκαλα επιλέγουμε να διασκεδάσουμε «εκμεταλλευόμενοι» τη φύση: Χτίζουμε παλάτια στην άμμο, αναζητούμε κοχυλάκια και άλλους μικρούς καλοκαιρινούς θησαυρούς στην παραλία, παίζουμε «τα ψαράκια» μέσα στο νερό. Για να μην τους χαλάσουμε, όμως, κανένα χατίρι διαλέγουμε κι ένα οικονομικό –πλην όμως πολύχρωμο– σετ με κουβαδάκια για ακόμα περισσότερα παιχνίδια! Άλλωστε είναι απαραίτητο και για το χτίσιμο του κάστρου! Χωρίς αυτό, πώς θα μεταφέρουν τα μικρά μας το νερό; Δίχως την τσουγκρανούλα πώς θα σκάψουν προστατεύοντας τα χεράκια τους;

  

 

Της Μάρθας Αγγελοπούλου με τη συνεργασία της παιδιάτρου δρ. Βιβής Παναγοπούλου.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.paidimag.gr.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR