counter

Η ενυδάτωση… αδυνατίζει!

Η ενυδάτωση… αδυνατίζει!
Η ενυδάτωση… αδυνατίζει!

Η ενυδάτωση… αδυνατίζει! 

Αν επιθυμούμε να χάσουμε βάρος, τότε θα πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας το εξής: Το νερό, είναι ένας βασικός παράγοντας ο οποίος διευκολύνει την απώλεια βάρους.  

 

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό μιας καλής-επαρκούς ενυδάτωσης; 1,5-2 λίτρα νερό τη μέρα μπορούν να ενυδατώσουν τον οργανισμό μας και να μας χαρίσουν ευεξία, ομορφιά, ζωντάνια και καλή υγεία, αφού, όπως έχει αποδειχτεί, η κατανάλωση νερού διευκολύνει την πέψη και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, διατηρεί την επιδερμίδα υγιή και νεανική και απομακρύνει τις ουσίες που προκαλούν ακμή.  

 

Ωστόσο, το νερό δεν αποτελεί το μόνο υγρό για την ενυδάτωση του οργανισμού. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, οι χυμοί, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι σούπες, το γάλα αλλά και τα ροφήματα με καφεΐνη (ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τσάι, αναψυκτικά light) συμβάλλουν επίσης στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών μας σε υγρά. Δε μένει, λοιπόν, παρά να τα βάλουμε κι αυτά στη διατροφή μας – σε συνδυασμό πάντα με το νερό!

 

Της Τσαμπίκας Κοντόγιαννου, διαιτολόγου-διατροφολόγου, Bsc, επιστημονικής υπεύθυνης του Λόγω Διατροφής, Ρόδος, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, kontogiannou@logodiatrofis.gr

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR