Στην κυτταρίτιδα παρατηρείται σημαντική αλλοίωση των αγγείων που αιματώνουν τα λιποκύτταρα και μια γενικότερη διαταραχή στη μικροκυκλοφορία στις περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα.
Μελέτες δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού δρουν άμεσα και στοχευμένα σε αυτά τα σημεία, καθώς προστατεύουν τα αγγεία από την καταστρεπτική δράση των ελεύθερων ριζών και παράλληλα, λόγω της έκκρισης μονοξειδίου του αζώτου, προκαλούν διαστολή των αγγείων.
Το αποτέλεσμα; Καλύτερη αιμάτωση των λιποκυττάρων και απέκκριση των άχρηστων ουσιών που συσσωρεύονται στην περιοχή δημιουργώντας τη γνωστή εικόνα πρηξίματος.
Απαντάει ο Κωνσταντίνος Ξένος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. in Nutritional Medicine - University of Surrey, Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής & Έρευνας Θρέψης «Ευρωκλινική Αθηνών» www.kxenos.gr.
Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)