counter

Στην παραλία με στιλ και… ασφάλεια!

Στην παραλία με στιλ και… ασφάλεια!
Στην παραλία με στιλ και… ασφάλεια!

Στην παραλία με στιλ και… ασφάλεια!

Οι στιλιστικές προτάσεις που σας προτείνουμε στις γραμμές που ακολουθούν είναι επικεντρωμένες στην προστασία των παιδιών από τα… δόντια του ήλιου, αλλά και από τυχόν αθέατες παγίδες που μπορεί να κρύβονται στη χρυσαφένια αμμουδιά. Ανακαλύψτε, λοιπόν, τι θα πρέπει να φοράνε τα μικρά σας όση ώρα παίζουν ανέμελα δίπλα στο κύμα και «τυλίξτε» τα με ακόμα περισσότερη ασφάλεια! 

 

  • Τα βαμβακερά ρουχαλάκια με πυκνή ύφανση έχουν την τιμητική τους όσον αφορά την παραλία. Και μην ξεχνάτε! Μπορεί τα σκούρα χρώματα να «τραβάνε» περισσότερη ζέστη, προβάλλουν όμως περισσότερη αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

 

  • Λέμε «ναι» στα παραδοσιακά καπέλα με το γείσο και το λαστιχάκι (το οποίο τα κάνει ακόμα πιο σταθερά) και «όχι» στις μοδάτες μπαντάνες και τα πολύχρωμα μαντήλια. Μπορεί τα μικρά μας να δείχνουν τόσο χαριτωμένα με αυτά, δεν τους προσφέρουν όμως τίποτα άλλο εκτός από ομορφιά!  

 

  • Τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά κάποια ειδικά ρουχαλάκια τα οποία προστατεύουν τα παιδιά από τις ακτίνες UV. Κι ενώ η «προστατευτική δράση» των κοινών υφασμάτων μειώνεται κατά πολύ μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό, τα ειδικά αυτά ρουχαλάκια «αντέχουν» στην υπεριώδη ακτινοβολία τόσο στεγνά, όσο και βρεγμένα –σε καμία περίπτωση όμως δεν αντικαθιστούν το αντηλιακό, το οποίο θα πρέπει ούτως ή άλλως να εφαρμόζεται στα σημεία που «βλέπει» ο ήλιος!  

 

  • Μπορεί τα παιδιά μας να βλέπουν το καπέλο και τα γυαλιά σαν ένα έξτρα βάρος, θα πρέπει όμως να τους εξηγήσουμε ότι είναι σημαντικό να τα φοράνε τόσο μέσα, όσο κι έξω από το νερό. 

 

  • Οι σαγιονάρες ή τα ειδικά αδιάβροχα παπουτσάκια είναι ακόμα ένα αξεσουάρ που δεν θα πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή γκανταρόμπα των μικρών μας. Έτσι, οι πατουσίτσες τους θα είναι προστατευμένες από την καυτή αμμουδιά και από τα αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να κρύβονται ανάμεσα στα χαλικάκια.

 

 

Της Μάρθας Αγγελοπούλου με τη συνεργασία της παιδιάτρου δρ. Βιβής Παναγοπούλου.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.paidimag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR