counter

Νοίκιασέ το και γυμνάσου!

Νοίκιασέ το και γυμνάσου!
Νοίκιασέ το και γυμνάσου!

Νοίκιασέ το και γυμνάσου!

Jet ski 

Αν σου αρέσει η ταχύτητα, τότε θα το λατρέψεις! Ευέλικτο και γρήγορο, κάνει την αδρεναλίνη σου να σκαρφαλώνει στα ύψη! Είναι κατάλληλο για έναν ή δύο αναβάτες, σκίζει τα κύματα και τραβάει  σίγουρα τα βλέμματα. Εκτός από αυτά όμως, με το jet ski το σώμα ενεργοποιεί πολλούς μυς ταυτόχρονα στην προσπάθειά του να κρατηθεί, ειδικά στις στροφές, προσπάθεια που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο από τους κυματισμούς της θάλασσας.

Ποιοι μπορούν να κάνουν: Ενήλικες με δίπλωμα ταχύπλοου. Συμβουλέψου όμως το γιατρό σου αν έχεις αυχενικό ή πρόβλημα στη μέση, καθώς το σπορ έχει πολλές αναταράξεις .

 

Tip: Κράτα συνέχεια σφιχτή την κοιλιά σου και πρόσεχε οι αγκώνες σου να είναι ελαφρώς λυγισμένοι και να μην «κλειδώνουν».

  

 

Ποδήλατο θαλάσσης 

Κλασικό κι αγαπημένο! Μπορείς να κάνεις μόνη σου ή με παρέα, αφού σε ένα ποδήλατο θαλάσσης χωράνε έως και πέντε άτομα. Μπορείς να γυμναστείς χαλαρά ή πιο έντονα όσο απολαμβάνεις τη βόλτα σου στη θάλασσα. Κάνοντας έντονα πετάλι δουλεύεις πόδια και κοιλιακούς, ενώ μπορείς να το εκμεταλλευτείς και σαν βατήρα για βουτιές. Και είναι από τα πιο οικονομικά θαλάσσια σπορ. 

Ποιοι μπορούν να κάνουν: Άτομα όλων των ηλικιών, όμως τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντα από έναν ενήλικο.

 

Tip: Κράτα τον κορμό σου σε όρθια θέση με σφιχτή κοιλιά και κάνε πετάλι τόσο γρήγορα όσο να νιώθεις τους τετρακέφαλους να δουλεύουν.

 

Stand up paddle 

Όρθια κωπηλασία πάνω σε μια σανίδα. Κάνεις αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης και δουλεύεις ισομετρικά πολλούς μυς προκειμένου να κάνεις κουπί και να ισορροπήσεις πάνω στη σανίδα ταυτόχρονα. Δυναμώνεις όλο το μυϊκό σου σύστημα, ενεργοποιείς τα πόδια, τον κορμό, τα χέρια, την πλάτη και τους ώμους,  βελτιώνεις την ισορροπία σου και έχεις τον απόλυτο έλεγχο του σώματός σου.

 Ποιοι μπορούν να κάνουν: Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας.

 

Tip: Μην κλειδώνεις τα γόνατα αν είσαι σε όρθια θέση. Από θέση προβολής με το γόνατο κάτω ρίχνε το βάρος στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού που είναι μπροστά για να έχεις καλύτερη ισορροπία και κράτα συνέχεια ενεργοποιημένους τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σου.

  

 

Κανό θαλάσσης 

Πιάσε το κουπί και ξεκίνα! Με το κανό δουλεύεις πολύ έντονα το πάνω μέρος του σώματος (χέρια, κοιλιά, πλάτη, στήθος) και ισομετρικά το κάτω για να ισορροπείς στο κανό. Σου δίνει την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης καθώς ακούς τον ήχο του νερού όταν μπαίνει μέσα το κουπί, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσεις την παραλία.

Ποιοι μπορούν να κάνουν: Οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία.

 

Tip: Κράτα ίσιο τον κορμό σου και τους ώμους πίσω και κάτω - να νιώθεις την κίνηση να βγαίνει από τις ωμοπλάτες. Κράτα σφιχτούς τους κοιλιακούς σου και ειδικά τους πλάγιους για να κρατάς μπροστά τον κορμό.

 

  

Θαλάσσιο σκι 

Με ένα, δύο ή καθόλου πέδιλα, πιάσε τη λαβή και ετοιμάσου να σκίσεις τα νερά.Το σώμα γυμνάζεται από την κορυφή ως τα νύχια. Ενεργοποιείς όλους τους μυς για να μπορέσεις να κρατηθείς από το σκοινί όση ώρα σε τραβάει το ταχύπλοο και επιπλέον έχεις την αντίσταση της θάλασσας.

Ποιοι μπορούν να κάνουν: Καλό θα ήταν να γίνεται μόνο από ενηλίκους για λόγους ασφάλειας.

 

Tip: Μην τεντώνεις τελείως αγκώνες και γόνατα. Κράτα πίσω και κάτω τους ώμους και σφιχτά κοιλιά και ραχιαίους.

 

Μπανάνα ή κουλούρα 

Κρατήσου καλά από τις λαβές και ξεκίνα. Μπορεί να σου φαίνεται απλό αλλά δεν είναι, αφού πρέπει να γαντζώνεσαι στις λαβές για να μη φύγεις κυρίως στις στροφές. Έτσι γυμνάζεις κυρίως τα χέρια και τον κορμό σου, και μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.

   

Της Χρύσας Γιαννοπούλου, με τη συνεργασία της Μαρίας Σπυρίδων, personal trainer, σύμβουλου άσκησης & διατροφής.

  

Στο περιοδικό Forma που κυκλοφορεί στα περίπτερα, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερες έξυπνες ιδέες και προτάσεις για να χαρείτε στο έπακρο όλα όσα έχει  να προσφέρει το καλοκαίρι τόσο στο σώμα, όσο και στη ψυχή σας!

Forma 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR