counter

Αντιοξειδωτική συνταγή για πίτσα ολικής άλεσης.

Αντιοξειδωτική συνταγή για πίτσα ολικής άλεσης.
Αντιοξειδωτική συνταγή για πίτσα ολικής άλεσης.

Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο µε νερό και προσθέτουµε το κρεµµύδι, τις ντοµάτες και την πιπεριά, σε µέτρια φωτιά, µέχρι να µαραθούν. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 15 λεπτά, µέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουµε τις λιαστές ντοµάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, σιγοβράζουµε ακόµη για 2’-3’ και αποσύρουµε από τη φωτιά. Αφήνουµε τη σάλτσα να κρυώσει.

 

  • Βάζουµε τις ζύµες σε λαδωµένο ταψί και τις πασπαλίζουµε µε το τριµµένο τυρί. Τις ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς για 15’.

 

  • Στο µεταξύ κόβουµε τη µελιτζάνα σε λεπτές φέτες και τις ψήνουµε στο γκριλ. Τις πασπαλίζουµε µε πιπέρι και ρίγανη.

 

  • Μόλις βγάλουµε τις πίτσες από τον φούρνο, µοιράζουµε πάνω τους τις φέτες της µελιτζάνας, τα µανιτάρια και πασπαλίζουµε µε τη θρυµµατισµένη φέτα.

 

  • Ξαναψήνουµε τις πίτσες, µέχρι το τυρί να λιώσει, και τις σερβίρουµε ζεστές, γαρνίροντας, αν θέλουµε, µε ψιλοκοµµένες λιαστές ντοµάτες και συνοδεύοντας µε σαλάτα ρόκας.

  

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.635 

 

Διατροφικό σχόλιο: Λέµε «ναι» στο σπιτικό φαγητό και δηµιουργούµε µε τη συγκεκριµένη συνταγή µία «πίτσα ORAC». Απαιτώντας µόλις 20 λεπτά προετοιµασίας και 15 λεπτά ψησίµατος, µπορούµε γρήγορα και εύκολα να παρασκευάσουµε µια λαχταριστή πίτσα. Τα υλικά της είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, που τροφοδοτούν τον οργανισµό µε ενέργεια, ενισχύοντας παράλληλα το µυϊκό και το νευρικό σύστηµα. Η διατροφική της αξία συµπληρώνεται µε το ασβέστιο, το οποίο δυναµώνει τα οστά, και µε αντιοξειδωτικές ουσίες (λυκοπένιο, φλαβονοειδή και  βιταµίνη C), που προστατεύουν την καρδιά και προλαµβάνουν τον κίνδυνο προσβολής από διάφορες µορφές καρκίνου. Τέλος, παρέχει στον οργανισµό ικανοποιητική ποσότητα βιταµίνης Ε για ένα υγιές δέρµα και ανθεκτικά µαλλιά.

  

 

Στο τηλεοπτικό περιοδικό MY tv logoπου κυκλοφόρησε σήμερα 18/07, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες αντιοξειδωτικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη! 

 

Κάποιες από αυτές; *Αυγά ποσέ *Ανανάς, μάνγκο, παπάγια με γάλα σόγιας & πιπερόριζα *Κεκάκια με δαμάσκηνα *Ταμπουλέ *Σαλάτα νισουάζ *Ντρέσινγκ με άπαχο γιαούρτι & μυρωδικά *Μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας *Μακαρόνια με τόνο & σάλτσα λεμονιού *Γαρίδες σαγανάκι *Τουρλού κατσαρόλας *Μπιφτεκάκια με κιμά σόγιας σε αραβική πίτα *Χταπόδι στη σχάρα με πράσινη σαλάτα *Μωσαϊκό σοκολάτας με πτι μπερ *Τάρτα με φράουλες.  

 

 

Μόνο στο MY tv logo

Εξώφυλλο MY tv 18_07 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR