counter

Όλα όσα χρειάζεστε, μέσα σε ένα ποτήρι!

Όλα όσα χρειάζεστε, μέσα σε ένα ποτήρι!
Όλα όσα χρειάζεστε, μέσα σε ένα ποτήρι!

Όλα όσα χρειάζεστε, μέσα σε ένα ποτήρι!

Χυμός ΟRAC με μήλο, μπανάνα, κανέλα, πορτοκάλι  & φουντούκι. Αυτός ο απολαυστικός ORAC συνδυασµός γεύσεων αποτελεί µία µοναδική πρόταση, πολύ πλούσια σε διατροφική αξία. Γιατί; Πολύ απλά, επειδή αποτελεί πηγή φυτικών ινών (σε ποσοστό 20% της συνολικής ηµερήσιας ποσότητας σε θερµίδες, σάκχαρα, λιπαρά, κορεσµένα λιπαρά και νάτριο/αλάτι που ενδείκνυται να προσλαµβάνονται από έναν υγιή ενήλικα – GDAs).  

 

Επιπλέον, περιέχει σηµαντική ποσότητα καλίου (32% της Συνιστώµενης Ηµερήσιας Πρόσληψης – ΣΗΠ), βιταµίνης Β6 (30% της ΣΗΠ) και βιταµίνης C (68% της ΣΗΠ). Τις θρεπτικές ιδιότητες του χυµού συµπληρώνουν η βιταµίνη Ε (26% της ΣΗΠ), το ιχνοστοιχείο µαγνήσιο (17% της ΣΗΠ) και το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο, αλλά και µε ω-3 και ω-6 λιπαρά.

 

Πρόκειται για έναν ιδανικό χυµό για άτοµα µε έντονη πνευματική εργασία, µε δεδοµένο ότι το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που περιλαμβάνονται ενισχύουν ιδιαίτερα την πνευματική διαύγεια και µνήµη.

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 4.296

 

  

Για την παρασκευή του, θα χρειαστείτε (υλικά για 2 μερίδες):

  • ½ ποτήρι φυσικός χυµός πορτοκάλι
  • ½ µήλο
  • ½ µπανάνα
  • 1 κ.γλ. τριµµένα φουντούκια
  • Λίγη κανέλα τριµµένη

 

Τρίβετε στο µπλέντερ τα φουντούκια µέχρι να γίνουν σκόνη. Κόβετε σε µικρά κοµµάτια το µήλο και την µπανάνα. Τα ρίχνετε στο µπλέντερ. Προσθέτετε τον χυµό πορτοκαλιού και την κανέλα. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε.

  

Extra Tip: Προσθέστε στους χυµούς ξηρούς καρπούς και κανέλα. Πολλαπλασιάζουν την αντιοξειδωτική απόδοση των χυµών, προσθέτουν πολύτιµα ω-3 και ω-6 λιπαρά και ταυτόχρονα µειώνουν τον Γλυκαιµικό ∆είκτη τους, βελτιώνοντας µε αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία του µεταβολισµού τους.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR