counter

Κι όμως, το πρωινό θωρακίζει την υγεία μας!

Κι όμως, το πρωινό θωρακίζει την υγεία μας!
Κι όμως, το πρωινό θωρακίζει την υγεία μας!

Κι όμως, το πρωινό θωρακίζει την υγεία μας!

Μέχρι σήμερα, πολλοί πιστεύανε πως το να αγνοήσουν το πρωινό, δεν σήμαινε κάτι… Άλλοι γνώριζαν πως η συνήθεια αυτή θα μπορούσε απλά να έχει αντίκτυπο στο βάρος τουςΟι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard από την άλλη, δε συμμερίζονται κανένα από αυτά τα δύο «πιστεύω» μιας και πλέον γνωρίζουν πως η παράλειψη του πρωινού μπορεί να έχει άμεσο (και σοβαρό!) αντίκτυπο ακόμα και στην υγεία μας! 

 

Η εν λόγω έρευνα, διήρκησε 6 χρόνια και σε αυτή συμμετείχαν 46.289 γυναίκες. Οι ειδικοί, ανέλαβαν να αναλύουν για όλο αυτό το διάστημα τις διατροφικές συνήθειες των συγκεκριμένων γυναικών. Πού κατέληξαν; Στο ότι εκείνες που είχαν την κακιά συνήθεια να… προσπερνούν το πρωινό, είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Στην περίπτωση, μάλιστα, που οι γυναίκες εργάζονταν, το ποσοστό κινδύνου άγγιζε το 54%! 

 

Πως δικαιολογείται όμως αυτό; Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Rania Mekary, όταν ξαπλώνουμε το βράδυ στο κρεβάτι μας, τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό μας δεν είναι ούτε πολύ χαμηλά, αλλά ούτε και πολύ ψηλά. Βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Παραλείποντας την επόμενη μέρα το πρωινό γεύμα, τα επίπεδα ινσουλίνης αυξάνονται και… «κατακρημνίζονται» πάλι.  

 

Αυτό το συνεχές ανεβοκατέβασμα, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να τρώμε μέσα σε μία ή δύο ώρες το πολύ από την ώρα που ξυπνάμε ένα καλό πρωινό – κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ένας καφές ή ένα φλιτζάνι τσάι αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα!

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR