counter

4 χρόνια από τον θάνατο του Michael Jackson. Μύθοι και αλήθειες, για τη ζωή & το τέλος του

4 χρόνια από τον θάνατο του Michael Jackson. Μύθοι και αλήθειες, για τη ζωή & το τέλος του
4 χρόνια από τον θάνατο του Michael Jackson. Μύθοι και αλήθειες, για τη ζωή & το τέλος του

Michael Jackson
Από την Πέπη Τυλιγάδη


Οι πλαστικές στη μύτη. 1979

Michael Jackson

Ο Μichael Jackson δεν αρνήθηκε ότι είχε υποβληθεί σε ρινοπλαστική, αλλά περιόρισε τον αριθμό των επεμβάσεων σε δύο. Οι φωτογραφίες, όμως, με την σταδιακή αλλαγή στο πρόσωπό του συνηγορούν ότι έχει κάνει αρκετές περισσότερες. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να κάνει πλαστική στη μύτη όταν την έσπασε κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής χορογραφίας. Είναι όμως γνωστό ότι από μικρό παιδί είχε πρόβλημα με το μέγεθος της μύτης του καθώς ο πατέρας του Joe, πάντα τον κοροΐδευε.


Η φωτογραφία του μέσα σε θάλαμο οξυγόνου. 1986.

Michael Jackson

Αυτή η φωτογραφία έκανε χιλιάδες πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο όταν κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του '80. Ο βασιλιάς της ποπ βρίσκεται ξαπλωμένος σε θάλαμο οξυγόνου, ο οποίος όπως ο ίδιος θεωρούσε θα τον βοηθούσε να ζήσει "μέχρι και 150 ετών". Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Michael πράγματι το χρησιμοποιούσε για ιατρικούς λόγους, όμως, μετά τα εγκαύματα στο κεφάλι που υπέστη κατά τη διάρκεια διαφημιστικού. Το Sechrist 2500B πλέον ανήκει σε ιατρικό κέντρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Michael Jackson αψηφούσε τη βαρύτητα. 1992

Michael Jackson
Ο Jacko όπως τον αποκαλούσαν τα αμερικανικά Μέσα στο video clip "Smooth Criminal" παρουσίασε μια κίνηση που προκάλεσε την ίδιο ενθουσιασμό με το Moonwalk. Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για το πως κατάφερε να αψηφήσει τη βαρύτητα ξεκίνησαν το ίδιο βράδυ, μέχρι που έγινε γνωστό ότι το μυστικό βασιζόταν στην πατέντα με αριθμό 5255452, που σκέφτηκε ο ίδιος. Τα είδικά σχεδιασμένα παπούτσια που φορούσε -αυτός και οι χορευτές του- διάθεταν ειδικό τακούνι, που καρφώνονταν σε τρύπες της σκηνής και έτσι μπορούσε να γείρει το σώμα του σε κλίση 45 μοιρών. 

Ο γάμος του με τη Marie Presley ήταν διαφημιστικό κόλπο. 1994

Michael Jackson

Δύο οικογένειες της ποπ συναντήθηκαν όταν ο Jackson παντρεύτηκε την Lisa Marie Presley το 1994, μόλις 20 ημέρες μετά ο διαζύγιό της. Ο γάμος έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, αλλά όταν τελικά έγινε γνωστός ο κόσμος σοκαρίστηκε. Όπως αποκάλυψαν σε κοινή τους συνέντευξη για πολύ καιρό ήταν φίλοι που τα έλεγαν τηλεφωνικά, μέχρι τη στιγμή που ο βασιλιάς της ποπ της είπε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους: "Αν σου πρότεινα να παντρευτούμε, τι θα έλεγες;". Η απορία κατά πόσο ο γάμος τους ήταν αληθινός και όχι διαφημιστικό κόλπο σάφως και απασχόλησε τα Μέσα χωρίς βεβαιώς να μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Μετά το διαζύγιό τους -ο έγγαμος βίος του ζευγαριού διήρκησε δύο χρόνια- η Lisa στην ερώτηση δημοσιογράφου αν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Michael απάντησε: "Ναι, ήμασταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι που έκανε σεξ!".

Ο Michael Jackson έβγαλε από το μπαλκόνι τον μικρό Blanket. 2002

Michael Jackson
O Μichael βρισκόταν στο Βερολίνο και χιλιάδες θαυμαστές του είχαν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Ο star βγαίνει στο μπαλκόνι να τους χαιρετήσει. Στα χέρια του κρατάει τον Prince Michael II ή αλλιώς Blanket, τον οποίο και βγάζει στο κενό από ύψος 5 ορόφων. Το κοινό πάγωσε. Η κίνησή του σχολιάστηκε αρνητικά και ο ίδιος αναγκάστικε να δήλωσει: "Τον κρατούσα πολύ σφιχτά στα χέρια μου. Δεν θα άφηνα να πάθει κακό. Παρασύρθηκα από τη στιγμή. Σε κάμια περίπτωση δεν θα διακινδύνευα την ζωή των παιδιών μου".

Το ντοκιμαντέρ του Martin Bashir. 2002

Michael Jackson
Ο βρετανός δημοσιογράφος Martin Bashir κατάφερε να πείσει τον βασιλιά να καταγράψει με την κάμερα της εκπομπής του την καθημερινότητά του για τρεις μήνες. Τελικά αυτό το ντοκιμαντέρ ήταν η αρχή του τέλους και για τους δύο! Στο show o star είπε ότι μοιράζεται το κρεβάτι του με παιδιά που φιλοξενεί στο σπίτι του (εννοώντας ότι τους χαρίζει το κρεβάτι του για να κοιμηθούν εκείνα) και η κλήτευση από αμερικανικό δικαστήριο δεν άργησε να έρθει. Ακόμη μία μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικου έρχεται να ταράξει τα Μέσα, το κοινό του, αλλά και τον ίδιο. Ακολουθεί το δικαστήριο στο οποίο δικαιώνεται, αλλά o Michael Jackson, απογοητευμένος, αυτοεξορίζεται στο Nτουμπάι.

Ο θάνατος του. 25 Ιουνίου 2009

Michael Jackson


14:26 μ.μ. Νοσοκομείο Ronald Reagan UCLA Medical Center. Ο Michael Jackson, ο μεγαλύτερος star των 80's και 90's είναι νεκρός. Δύο ώρες πριν η πυροσβεστική υπηρεσία του Los Angeles δέχεται τηλεφώνημα από το νοικιασμένο σπίτι, όπου διέμενε ο star στην διεύθυνση 100 North Carolwood Drive για έναν άντρα που δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο γιατρός Conrad Murray, αλλά και ο προσωπικός του γιατρός του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Το ίδιο κάνουν και οι γιατροί στο ασθενοφόρο, που κατευθύνεται στο νοσοκομείο. Οι προσπάθειες είναι μάταιες. Ο "βασιλιάς" σε ηλικία 51 ετών αφήνει την τελευταία του πνοή. Τί είχε συμβεί στην κρεβατοκάμαρα του εκείνο το πρωινό ίσως να μην το μάθουμε ποτέ ακόμα κι αν τελειώσει η δίκη του κατηγορούμενου γιατρού Murray.

Η είδηση του θανάτου του διαδίδεται γρήγορα, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών αμερικανικών ιστοσελίδων. H μηχανή αναζήτησης Google θεωρόντας ότι δέχεται DDos επίθεση μπλόκαρε κάθε αναζήτηση με το όνομά του. Το Twitter κράσαρε όπως και η ιστοσελίδα Wikipedia. Μέσα σε μία ώρα το βιογραφικό του MJ στο εν λόγω site είχε ένα εκατομμύριο προβολές. Το Aol INSTANT message κατέρρευσε για 40 λεπτά. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν: "Αυτή ήταν μια ιδιάζουσα στιγμή στην ιστορία του Internet. Δεν είχαμε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο".

Ο θάνατος του, βύθισε στο πένθος τους εκατομμύρια πιστούς θαυμαστές του, του λάτρεις των 80’s και της ποπ σκηνής... ακόμα και αυτούς που είχαν αφήσει στο χρονοντούλαπο της επιτυχίες του. Η καλλιτεχνική του αξία παρά τα χιλιάδες αρνητικά δημοσιεύματα, τις εξωφρενικές φήμες για τη ζωή και την προσωπικότητά του, τα δικαστήρια και τις πλαστικές επεμβάσεις παραμένει  αδιαμφισβήτητη.

Δημιούργησε τον όρο super star, έδωσε έμπνευση στους νεότερους καλλιτέχνες, στιγμάτισε ολόκληρες γενιές, αντιγράφηκε και μιμήθηκε όσο κανείς άλλος performer, ταξίδεψε τη μουσική του σε κάθε γωνιά του πλανήτη και απέδειξε ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που μπορούν να γράφουν τους στίχους και τη μουσική των κομματιών τους, να χορογραφούν τα video clips τους, να εντυπωσιάζουν πάνω στη σκηνή και να είναι σε όλα αυτά εξαιρετικοί.

Το 2009 χρίστηκε ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς. Κατέχει ακόμα το ρεκόρ του "Best Selling Album" στην ιστορία της μουσικής με το "Thriller" και η φωνή του θα συνεχίσει να μας κάνει να θέλουμε να τραγουδήσουμε και να μιμηθούμε τα χορευτικά του. Και για αυτό τον λόγο ο θρύλος του δεν θα σβήσει ποτέ...

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR