counter

Smart tips για μια πιο «πράσινη» ζωή!

Smart tips για μια πιο «πράσινη» ζωή!
Smart tips για μια πιο «πράσινη» ζωή!

Smart tips για μια πιο «πράσινη» ζωή!

Αλλάζοντας κάποιες μικρές καθημερινές μας συνήθειες μπορούμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας να ανασάνει. Το σπίτι μας είναι το ιδανικό «σημείο εκκίνησης» για μια πιο «πράσινη» συνείδηση και για ένα ακόμα πιο «πράσινο» και ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Ας βάλουμε όλοι μαζί τα δυνατά μας! 

 

  • Επιλέγουμε μη τοξικά προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι: Σφουγγάρια από φυσικές ίνες, βιοδιασπώμενα καθαριστικά χωρίς χλώριο, φωσφορικά άλατα και μυρωδιές αποδεικνύονται σαφώς πιο φιλικά προς το περιβάλλον. 

 

  • Μειώνουμε τη χρήση του χαρτιού: Προτιμάμε τις υφασμάτινες πετσετούλες αντί για τις χαρτοπετσέτες και όταν χρησιμοποιούμε χαρτί προσπαθούμε να το ανακυκλώνουμε. 

 

  • Ανακαινίζουμε υπεύθυνα: Επιλέγουμε μπογιές με βάση το νερό, χωρίς χημικά. 

 

  • Επιδιόρθωση αντί αντικατάστασης: Έπιπλα, παπούτσια, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές… έχουν όλα τον μάστορά τους! 

 

  • Αντί για προϊόντα «μιας χρήσης» επιλέγουμε «ανανεώσιμα»: Αποφεύγουμε τα πλαστικά ή τα χάρτινά πιάτα. Προτιμούμε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.  

 

  • Εμπλουτίζουμε τον κήπο, το μπαλκόνι και το σπίτι μας: Αγοράζοντας δεντράκια και καλλωπιστικά φυτά για εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, συμβάλλουμε στο «πρασίνισμα» της γειτονιάς μας και στην ανανέωση του σπιτικού αέρα. Μια καλή ιδέα θα ήταν κι ένα μικρό μποστάνι, αν φυσικά η βεράντα ή ο κήπος το επιτρέπουν. 

 

  • «Συντονίζουμε» το σπίτι με τη θερμοκρασία: Μονώνουμε παράθυρα και πόρτες με αεροστόπ και βελτιώνουμε την απόδοση των κλιματιστικών μας ανανεώνοντας τα φίλτρα τους για περισσότερη ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. 

 

  • Αντιστεκόμαστε στο «stand by»: Κλείνουμε εντελώς το διακόπτη των ηλεκτρικών συσκευών (computer, τηλεόραση, στερεοφωνικό) εξοικονομώντας ενέργεια για το περιβάλλον και χρήματα στην τσέπη μας!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR