counter

«Κάψτε» το λίπος με σωστή διατροφή!

«Κάψτε» το λίπος με σωστή διατροφή!
«Κάψτε» το λίπος με σωστή διατροφή!

«Κάψτε» το λίπος με σωστή διατροφή!

1. Καταναλώνετε καθημερινά 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, τυρί) με χαμηλά λιπαρά.  Το  ασβέστιο μειώνει τη συσσώρευση λιποκυττάρων και ταυτόχρονα επιταχύνει τη διάσπαση του λίπους (λιπόλυση). Αυτό συμβαίνει γιατί όταν αυξάνεται η πρόσληψη του, μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία ενισχύει την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.  

 

2. Προτιμάτε τρόφιμα ολικής άλεσης (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο). Το υψηλό περιεχόμενό τους σε φυτικές ίνες μειώνει την πείνα και την απορρόφηση λίπους ενώ ένας ακόμη λόγος για να τα προτιμάτε είναι και ότι μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης μια και προκαλούν χαμηλή έκκριση ινσουλίνης. 

 

3. Πίνετε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι. Σίγουρα έχετε ακούσει ότι  συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και στη διατήρηση του βάρους. Επίσης οι κατεχίνες που περιέχει είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς της κοιλίτσας, ενώ συμβάλλουν και στην καλύτερη κατανομή του λίπους στο σώμα. 

 

4. Τι κοινό έχουν τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα θαλασσινά και το τσάι; Τα θαυματουργά αντιοξειδωτικά! Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι παρεμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα ενώ συμβάλλουν αποτελεσματικά και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και ιδιαίτερα της γλυκόζης! 

 

5. Μικρά και συχνά γεύματα. Τρώγοντας κάθε τρεις ώρες  ελέγχετε καλύτερα το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού, με αποτέλεσμα τελικά να καταφεύγετε πιο σπάνια σε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Εξάλλου έτσι θα λειτουργεί καλύτερα και ο μεταβολισμός σας  ενώ θα μειώσετε και την αποθήκευση λίπους.

 

  

Με τη συνεργασία των Γεωργίας Καπώλη, MSc Κλινικής Διαιτολόγου– Διατροφολόγου, Επιστημονικής Διευθύντριας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας, Αντιπρόεδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και της Μάντης Περσάκη, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Ιδιοκτήτρια της Σχολής «Pilates By Mandy», www.mandypersaki.gr.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR