counter

Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.
Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.  Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.

 

Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος», η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay και ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου.

  

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχτηκαν στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Αν δεν έχετε εξεταστεί, αλλά θα θέλατε να το κάνετε έστω και την τελευταία στιγμή, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr, να αναζητήσετε τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους και να κλείσετε ραντεβού. 

 

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν έναν από τους δερματολόγους από έως τις 31 Μαΐου, η ιστοσελίδα www.myskincheck.gr προσφέρει οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών), με τη μέθοδο ABCDE*. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να… αυτοεξεταστεί, είναι ένας καθρέφτης χειρός. 

 

Παράλληλα, το www.myskincheck.gr αποτελεί τον απόλυτο δερματολογικό σύμβουλο, αφού προσφέρει χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους δερματολόγους, πληροφορίες για το πότε είναι ύποπτη μια ελιά, τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο, τρόπους σωστής αντιηλιακής προστασίας, αλήθειες και μύθους γύρω από το μελάνωμα, ενότητα όπου μπορεί το κοινό να στείλει ερωτήσεις/απορίες και δυνατότητα αναζήτησης δερματολόγου (όχι μόνο για την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, αλλά για όλο το χρόνο).

  

*Συνιστώμενη μέθοδος από το «The Skin Cancer Foundation».  

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR