counter

Ζαγορίτικη αλευρόπιτα της Φιλιώς.

Ζαγορίτικη αλευρόπιτα της Φιλιώς.
Ζαγορίτικη αλευρόπιτα της Φιλιώς.

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ. Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα. 

 

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ. Αδειάζουμε την αλευρόπιτα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. 

 

Ψήνουμε την αλευρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR