counter

Έξυπνες ιδέες για «καταπράσινες» κατασκευές!

Έξυπνες ιδέες για «καταπράσινες» κατασκευές!
Έξυπνες ιδέες για «καταπράσινες» κατασκευές!

Έξυπνες ιδέες για «καταπράσινες» κατασκευές!

Πιθανόν τώρα στις γιορτές να σας μείνουν πολλά χαρτόκουτα διαφορετικών ειδών και μεγεθών από τα δώρα που θα λάβουν τα παιδιά. Θυμηθείτε: τα περισσότερα από αυτά είναι χάρτινα οπότε φροντίστε να τα πετάξετε στους κατάλληλους μπλε κάδους ανακύκλωσης χαρτιού. Κάποια από αυτά, όμως, μπορείτε να τα κρατήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε στήνοντας ένα άκρως ενδιαφέρον καλλιτεχνικό εργαστήρι στο σπίτι! Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να φτιάξετε, σας παραθέτουμε κάποιες απλές –και χρήσιμες! – ιδέες…

 

  • Φτιάξτε με τα πιο μικρά και ψηλά μολυβοθήκες.

  • Χρησιμοποιήστε τα κουτιά παπουτσιών για αποθήκευση μαρκαδόρων και άλλων υλικών ζωγραφικής. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ζωγραφίστε με το παιδί την επιφάνειά τους με τέμπερες ή κηρομπογιές ή κολλήστε στην επιφάνειά τους κομμάτια από χαρτιά περιτυλίγματος. 

 

  • Χρησιμοποιήστε τα πιο μεγάλα ως κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών. Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μπορείτε στην επιφάνειά τους να κολλήσετε ζωγραφιές του παιδιού. 

 

  • Φτιάξτε πρωτότυπες συσκευασίες για δώρα που θα χαρίζετε σε φίλους. 

 

  • Φτιάξτε μ’ ένα μεγάλο κουτί ένα κουκλόσπιτο ή με μικρά κουτάκια μια μικρή πόλη. 

  

  • Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί για να φυλάτε τα διάφορα υλικά που κατά καιρούς περισσεύουν από δώρα όπως κορδέλες, χαρτιά περιτυλίγματος και άλλα υλικά όπως κουμπιά, καπάκια κι οτιδήποτε μπορεί να φανεί με λίγη φαντασία χρήσιμο. Σ’ αυτό μπορείτε να καταφεύγετε με το παιδί για να φτιάχνετε διάφορες κατασκευές.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.paidimag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR