counter

Τα μυστικά της Αργυρώς για τέλεια πασχαλινά μαγειρέματα!

Τα μυστικά της Αργυρώς για τέλεια πασχαλινά μαγειρέματα!
Τα μυστικά της Αργυρώς για τέλεια πασχαλινά μαγειρέματα!

Φέτος, η Αργυρώ θέλησε να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά του Πάσχα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και τα φαγητά σας πιο νόστιμα! Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της και μη φοβάστε τίποτα. Οι ωραιότερες πασχαλινές γεύσεις θα είναι αυτές στο τραπέζι σας!

 


Κουλουράκια:

  • Όλα τα υλικά για τα κουλουράκια και τα τσουρέκια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.  
  • Όσο πιο πολύ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη τόσο πιο αφράτα και τραγανά θα γίνουν τα κουλουράκια και τα μπισκότα μας. Όσο πιο πολύ λιώνει η ζάχαρη πριν μπει σε μια ζύμη τόσο πιο αφράτα γίνονται τα κουλουράκια.
  • Όσο πιο απαλά ενσωματώσουμε το αλεύρι στην ζύμη κι όσο λιγότερο την ζυμώνουμε μετά την προσθήκη αλευριού τόσο πιο εύθρυπτα και τραγανά θα γίνουν.
  • Αφήνοντας την ζύμη μας να ξεκουραστεί σκεπασμένη μετά από το ζύμωμα, τόσο πιο ωραία θα πλάθονται τα κουλουράκια.

 

 

Τσουρέκια : 

  • Πάντα ελέγχουμε τη μαγιά να είναι ανοιχτόχρωμη χωρίς μαύρα στίγματα.
  • Ενεργοποιούμε την μαγιά διαλύοντας την σε λίγο χλιαρό νερό με ζάχαρη σκεπασμένη λίγα λεπτά. Αν η μαγιά μας είναι καλή, ενεργοποιείται και αφρίζει στην επιφάνεια.
  • Φροντίζουμε όλα τα υγρά υλικά για τα τσουρέκια να είναι χλιαρά και ποτέ καυτά γιατί τότε θα καούν οι ζυμομύκητες της μαγιάς και δεν θα φουσκώνουν ποτέ τα τσουρέκια, όσο κι αν περιμένουμε.
  • Στην αρχή η ζύμη των τσουρεκιών θα σας φανεί αραιή και κολλώδης, τσιχλωτή. Όσο πιο πολύ την χτυπάμε στο μίξερ ( 10' περίπου) τόσο πιο εύπλαστη γίνεται και μαζεύεται σε μπάλα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν έχει ξεκολλήσει τελείως από τα τοιχώματα του μπολ και έχει μαζευτεί όλη σε μια μαλακή μπάλα.
  • Όταν την ανασηκώνουμε πρέπει να σηκώνεται όλη μαζί και να κάνει κόρδες (ίνες, κλωστές). Τα τσουρέκια θέλουν μόνο 10' αλλά θέλουν πολύ υπομονή στο φούσκωμα και στην ξεκούραση τους.
  • Φροντίζουμε να βάλουμε την ζύμη σε μεγάλο μπολ γιατί θα γίνει τριπλάσια. Πρέπει να είναι καλά σκεπασμένη και κοντά σε ζεστό σημείο αν θέλουμε να φουσκώσει γρήγορα.
  • Μια λύση είναι να ζεστάνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς, να τον σβήσουμε και να αφήσουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
  • Όταν μπήγουμε το δάχτυλο στην φουσκωμένη ζύμη και η τρύπα μένει, δηλαδή δεν έχει επαναφορά η ζύμη, τότε είναι έτοιμη.
  • Όταν πλάσουμε τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι σε ζεστό σημείο χωρίς ρεύματα να διπλασιαστούν. Γι αυτό τον λόγο πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους αλλιώς θα κολλήσουν.
  • Όταν τα αλείψουμε με διάλυμα αυγού τα αφήνουμε πάλι για 10' να τεντώσει καλά η ζύμη γιατί με το άλειμμα συρρικνώνονται ελαφρά.
  • Την ώρα που θα τα βάλουμε να ψηθούν τοποθετούμε στον φούρνο κάτω κάτω ένα ταψάκι με βραστό νερό. Με αυτό το κόλπο τα τσουρέκια ενώ ψήνονται και φουσκώνουν θα γίνουν γυαλιστερά με τον ατμό που δημιουργείται.
  • Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο στην αρχή του ψησίματος.
  • Αφού ψηθούν πρέπει να τα βάλουμε σε σχάρα για να στεγνώνουν καλά και να τραβήξουν την υγρασία τους.
  • Αφού κρυώσουν καλά ένα ένα τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας για να παραμείνουν μαλακά κι αφράτα.

 

Μαγειρίτσα:

  • Για να φτιάξουμε την ωραιότερη μαγειρίτσα πρέπει να διαλέξουμε εντεράκια από μικρό αρνί η κατσίκι και αυτό γιατί τρέφονται μόνο με γάλα και δεν θα βγάζουν βαριά μυρωδιά.
  • Ζεματάμε τα εντεράκια και την συκωταριά αφού τα καθαρίσουμε για να φύγει η έντονη μυρωδιά αλλά και για να μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε, αλλιώς μας γλιστράνε.
  • Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι χειλώνει την μαγειρίτσα.
  • Κάνουμε το αυγολέμονο πάντα την τελευταία στιγμή για να μην χρειαστεί να ξαναζεστάνουμε και μας ψηθεί το αυγό.

 

 

Λαμπρομεζές σε κληματόβεργες:

  • Βουτάμε την μπόλια σε χλιαρό νερό για λίγη ώρα για να την ανοίξουμε και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε.
  • Η μπόλια λαδώνει και ενυδατώνει τον μεζέ με το λίπος της καθώς με την υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο ψήσιμο λιώνει πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
  • Φτιάξτε την γέμιση του κιμά κι αφήστε την σκεπασμένη για λίγες ώρες στο ψυγείο. Θα ενωθούν οι γεύσεις σωστά και θα γίνουν τέλεια.

 

 

Κορκοτό:

  • Ίσως η πιο εύκολη πίτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Για να γίνει τέλεια ψήστε την σε ρηχό ταψί και σε λεπτή στρώση έτσι θα ξερό ψηθεί από πάνω κι από κάτω και θα κάνει τέλεια κρούστα. Ψήστε την τελευταία στιγμή κι αν είναι δυνατόν μόλις ψηθεί βγάλτε την ολόκληρη σε σχάρα να στεγνώσει και να μείνει τραγανή.

 

Τούρτα: 

  • Όταν φτιάχνουμε γκανάς σοκολάτας πρέπει πάντα η κρέμα γάλακτος να έχει 35% λιπαρά.
  • Η κρέμα πρέπει να έρθει σε σημείο βιασμού ούτως ώστε όταν θα την ρίξουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα να την λιώσει. Αφού ενώσουμε την κρέμα με την σοκολάτα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να γίνει λείο, πυκνό και γυαλιστερό και να έχει την μορφή λιωμένης σοκολάτας. Αν δεν λιώσουμε καλά την σοκολάτα το μείγμα δεν θα πήξει ποτέ.

 

 

 Πηγή: www.argiro.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR