counter

Είναι νταής! Τι κάνουμε τώρα;

Είναι νταής! Τι κάνουμε τώρα;
Είναι νταής! Τι κάνουμε τώρα;

Είναι νταής! Τι κάνουμε τώρα;

Αρκετή ψυχραιμία και ακόμα περισσότερη σκέψη! Αυτά είναι τα δύο μαγικά συστατικά σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιδράσουμε σωστά αν ποτέ ακούσουμε ότι το μικρό μας το παίζει… «μεγάλο» και μπλέκει συνεχώς σε καβγάδες!  

 

Η άρνηση αντιθέτως, δεν πρόκειται να βοηθήσει, οπότε αντί να σκεφτούμε ότι το δικό μας παιδί «δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», καλό θα ήταν να αναλογιστούμε τι μπορεί να το οδήγησε σε μια τέτοιου είδους συμπεριφορά. Μήπως ήταν κάτι που είδε στην τηλεόραση; Κάτι που «αντέγραψε» από κάποια άλλα παιδάκια ή μήπως κάτι που «υιοθέτησε» από το σπίτι; Ο ανοιχτός διάλογος, είναι ο μόνος τρόπος για να λύσουμε όλες αυτές, αλλά κι ακόμα περισσότερες απορίες μας σχετικά με τον χαρακτήρα και τις αντιδράσεις του παιδιού μας.  

 

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα πρέπει να αδιαφορήσουμε ή να το κατηγορήσουμε, αλλά ούτε και να του επιτρέψουμε να δικαιολογήσει «κάπως» την πράξη του! Όλο αυτό, μπορεί να μας πάρει αρκετό καιρό… Ο σεβασμός απέναντι στους άλλους όμως, είναι κάτι που το μικρό μας θα πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβει. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αναπτύξει υγιείς σχέσεις στη ζωή του και να κάνει καλούς φίλους κερδίζοντας κι εκείνο με τη σειρά του το σεβασμό και την αγάπη των άλλων. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR