1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, πάντα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει για 5΄-6΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί.
2. Σε ταψί νούμερο 32 ή 34 ρηχό για πίτα απλώνουμε δύο λαδωμένα φύλλα. Λαδώνουμε άλλα τρία φύλλα και τα στρώνουμε ελαφρώς τσαλακωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αφού τα λαδώσουμε και χαράζουμε την πίτα ελαφρά. Περιχύνουμε λίγο λάδι στις χαρακιές, ενώ ραντίζουμε με τα δάχτυλα τα φύλλα με λίγο νερό.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Πηγή: www.argiro.gr
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)