counter

Στο παρά πέντε συμφωνίας με την Τρόικα η κυβέρνηση

Στο παρά πέντε συμφωνίας με την Τρόικα η κυβέρνηση
Στο παρά πέντε συμφωνίας με την Τρόικα η κυβέρνηση

Τρόικα

Στο παρά πέντε συμφωνίας με την Τρόικα βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς έχουν κλειδώσει όλα τα ζητήματα πλην του Δημοσίου που αποδεικνύεται τελικώς και το πλέον ακανθώδες.

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε η νέα διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με την ομάδα Τόμσεν, στην οποία έδωσε το παρόν νωρίτερα και ο Αντώνης Μανιτάκης, καθώς η κινητικότητα στο Δημόσιο αποτελεί διαρθρωτικό ορόσημο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα ο κ. Μανιτάκης αποχώρησε από τη συνάντηση. Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώνει «συζητάμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας».

Ερωτηθείς για τη στάση της τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινίσεις, τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμιση μήνα γίνονται οι συζητήσεις».

Σύμφωνα πάντως με εγκύκλιο, έως τις 20 Απριλίου, θα πρέπει οκτώ υπουργεία να ενημερώσουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πορεία υλοποίησης καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών και φορέων τους

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR