counter

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα
Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει στον φούρνο, τον οποίο ρυθμίζουμε στους 50°C. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το Flora με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη μαστίχα, τον χυμό και το ξύσμα του φρούτου, το μαχλέπι και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη.

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε εκεί τη ζύμη με τη μαγιά, το μείγμα του μίξερ, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι ή μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με τους γάντζους. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και συνεχίζουμε το ζύμωμα στο μίξερ για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αν η ζύμη μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

 

Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε στον ρυθμισμένο φούρνο στους 50°C να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 3 μπάλες και τις ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα με τον πλάστη. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων με την τριμμένη κουβερτούρα. Κλείνουμε σε ρολά και τα στριφογγυρίζουμε γύρω από τον εαυτό τους.  

 

Τα τοποθετούμε σε μεγάλη λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Flora. Φροντίζουμε να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε τα τσουρέκια σκεπασμένα με πετσέτα σε ζεστό σημείο, να ξαναφουσκώσουν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C. Αλείφουμε τα τσουρέκια με τον κρόκο αυγού, ελαφρά χτυπημένο με λίγο κρύο νερό και τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

 

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού. Με την ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε κοτσίδες, κουλούρες αλλά και ατομικά τσουρεκάκια.

 

Πηγή: www.flora.com.gr Νέο FloraΝέο Flora με ¼ βούτυρο σε αλουμινόχαρτο -

Εμπιστευτείτε το για τις πασχαλινές σας δημιουργίες!  

Το Flora Soft με βούτυρο το γνωρίσαμε πριν από ένα χρόνο και αμέσως το αγαπήσαμε για τη μοναδική νοστιμιά που δίνει στο ψωμί μας! Τώρα, υποδεχόμαστε το Νέο Flora με 1/4 βούτυρο σε αλουμινόχαρτο. Φτιαγμένο από εκλεκτά φυτικά έλαια και 25% βούτυρο χαρίζει καταπληκτική γεύση βουτύρου στις γλυκές και αλμυρές σας δημιουργίες, πάντα με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος.   

 

Δοκιμάστε το Flora με βούτυρο στα πασχαλινά γλυκά και εντυπωσιαστείτε με το πόσο αφράτα και βουτυρένια θα γίνουν τα  πασχαλινά κουλουράκια και πόσο γευστικό θα γίνει το τσουρέκι σας. Τα ψητά κρεατικά σας θα γίνουν ζουμερά, οι πίτες σας τραγανές και ό,τι κι αν φτιάξετε πεντανόστιμο!   

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε το www.flora.com.gr , το οποίο ανανεώνεται συνεχώς με καινούριες λαχταριστές συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι αλλά και για κάθε περίσταση! Εύκολες αλλά και πιο απαιτητικές, μα πάνω από όλα δοκιμασμένες και πεντανόστιμες!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR