counter

Οι μπάρες φράουλας του Άκη Πετρετζίκη, για το MY tv.

Οι μπάρες φράουλας του Άκη Πετρετζίκη, για το MY tv.
Οι μπάρες φράουλας του Άκη Πετρετζίκη, για το MY tv.

  • Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε τον πάτο και τις πλευρές ενός πυρέξ (διαµέτρου 26 εκ.). Βάζετε ένα µεγάλο κοµµάτι λαδόκολλα στο κάτω µέρος του πυρέξ, προσέχοντας να προεξέχει από τα πλαϊνά για να µπορέσετε να το αφαιρέσετε εύκολα. Βουτυρώνετε τη λαδόκολλα.
  • Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βρόµη, το αλάτι, το µπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα στο µίξερ. Ανακατεύετε για λίγο µέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε λίγο ακόµα µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
  •  Κρατάτε στην άκρη 1 1/2 φλιτζάνι από το µείγµα. Ρίχνετε το υπόλοιπο στο πυρέξ και µε τα χέρια το απλώνετε να πάει παντού. Ψήνετε µέχρι να ροδίσει για 12 µε 15 λεπτά. Αφήνετε το πυρέξ να κρυώσει πάνω σε µια σχάρα έξω από τον φούρνο. Κρατάτε τον φούρνο αναµµένο ενώ φτιάχνετε τη γέµιση φράουλας.
  • Σε ένα µέτριο µπολ χτυπάτε ελαφρά τη ζάχαρη, το ξύσµα λεµονιού, την κανέλα και το αλεύρι µαζί. Προσθέτετε τη φράουλα, τον χυµό λεµονιού και το βούτυρο και µε τα χέρια ανακατεύετε µέχρι να καλυφτούν οι φράουλες µε τα υπόλοιπα υλικά.
  •  Απλώνετε τη γέµιση πάνω στην ψηµένη ζύµη και πασπαλίζετε το µείγµα που έχετε κρατήσει από πάνω. Ψήνετε για 35-45 λεπτά και περιστρέφετε το πυρέξ κάθε 15 λεπτά µέχρι να χρυσίσει.
  •  Μεταφέρετε πάλι στη σχάρα µέχρι να κρυώσει. Κόβετε σε τετράγωνα κοµµάτια.

 

 Κόστος συνταγής: 10€
Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στο ΜΥΤΒπου κυκλοφόρησε σήμερα 21/03 στην επαρχία και αύριο 22/03 κυκλοφορεί στην Αθήνα. 

Κάποιες από αυτές; * Γαρίδες με προσούτο * Πατάτες – έκπληξη! * Σαλάτα καπρέζε σε καλαμάκι * Σαλάτα με λάχανο * Σαλάτα κοτόπουλο * Σπαγγέτι με θαλασσινά στο τηγάνι * Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας * Αρνίσια κεμπάπ * Ψητές μπουκίτσες αρνιού με κρούστα * Μοσχάρι με κρούστα μυρωδικών * Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων * Κρέπες σοκολάτας * Μιλφέιγ * Μπισκότα σοκολατένια που κόβονται κομμάτια, σαν κέικ * Το πιο πλούσιο τσιζκέικ

 Μόνο στοΜΥΤΒ

ΜΥ

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR