counter

Κέικ με ρούμι, σταφίδες και σοκολάτα στην… κατσαρόλα!

Κέικ με ρούμι, σταφίδες και σοκολάτα στην… κατσαρόλα!
Κέικ με ρούμι, σταφίδες και σοκολάτα στην… κατσαρόλα!

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις.

 

 

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μπολ. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά, να «ντυθούν» από το αλεύρι.

 

 

3. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σοκολάτα, το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά τακτικά, να λιώσουν, όχι να βράσουν! Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 10΄.

 

 

4. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αβγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

 

5. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 50΄-55΄. Σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR