counter

Βρες την ισορροπία σου!

Βρες την ισορροπία σου!
Βρες την ισορροπία σου!

Είναι απλές, εύκολες και… δοκιμασμένες! Οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι ευεργετικές όχι μόνο για το σώμα σου, αλλά και για την αυτοπεποίθησή σου!

 

Στάσου όρθια! 

Σήκωσε το ένα σου πόδι, λύγισέ το και φέρε το πέλμα του στο πλαϊνό μέρος του γόνατου του άλλου. Σήκωσε και τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι πλέκοντας τις παλάμες μεταξύ τους. Κράτησε όλο σου το σώμα ενεργό και σε ευθεία. Μείνε για 10-30’’ και επανάλαβε και από την άλλη πλευρά.

  fitness

 

1η άσκηση

Στάσου όρθια, με τον κορμό στην ίδια ευθεία με το κεφάλι, βάλε τα χέρια σου στη μέση και στηρίξου καλά στις μύτες των ποδιών σου.Από αυτή τη θέση άνοιξε τα γόνατά σου προς τα έξω και μείνε όσο το δυνατόν πιο ακίνητη για 10-30’’. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων. 

 fitness

 

2η άσκηση 

Στάσου όρθια, με τον κορμό στην ίδια ευθεία με το κεφάλι. Άνοιξε τα χέρια σου στο πλάι και σήκωσε το ένα πόδι σου προς τα εμπρός με το γόνατο λυγισμένο φροντίζοντας να πατάς καλά με το άλλο.

Τέντωσε το γόνατό σου και όλο το πόδι καλά μέχρι τις μύτες φέρνοντάς το στο ύψος του κορμού σου και παράλληλα με το έδαφος. Μείνε για 10-30’’. Επανάλαβε και από την άλλη πλευρά. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

 fitness

 

 

3η άσκηση 

Από όρθια θέση, σκύψε προς τα εμπρός φέρνοντας τον κορμό παράλληλα με το έδαφος. Στηρίξου καλά στο ένα πόδι και σήκωσε το άλλο τεντώνοντάς το καλά προς τα πίσω. Φέρε και τα χέρια σου δίπλα στον κορμό. Λύγισε το γόνατο του τεντωμένου ποδιού προς τα πάνω μακραίνοντας τη μύτη του ποδιού και μείνε σε αυτή τη θέση για 10-30’’. Επανάλαβε την άσκηση και από την άλλη πλευρά. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

 fitness

 

Με τη συνεργασία της Μάντης Περσάκη, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Ιδιοκτήτρια της Σχολής «Pilates By Mandy», www.mandypersaki.gr.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR