counter

Βάλε τριπλό στόχο με σύμμαχο τη YOGA!

Βάλε τριπλό στόχο με σύμμαχο τη YOGA!
Βάλε τριπλό στόχο με σύμμαχο τη YOGA!

1η άσκηση: Η στάση του μωρού

Γονάτισε και «κάθισε» πάνω στις φτέρνες με τα μεγάλα δάχτυλα ενωμένα. Σκύψε μπροστά και άνοιξε τα γόνατα λίγο ώστε να χωράει το σώμα ανάμεσα. Μάκρυνε τα χέρια, πίεσε τις παλάμες δυνατά και μάκρυνε μαζί και τον κορμό χωρίς όμως να πάρεις τη λεκάνη μαζί. Το κεφάλι πρέπει να είναι στην προέκταση της πλάτης. Ξεκίνα να αναπνέεις νιώθοντας στην εισπνοή να ανοίγεις και στην εκπνοή να μακραίνεις λίγο ακόμα.. Λύσε και χαλάρωσε τη μέση.

FIT

  

2η άσκηση: Στήριξη στους αγκώνες

Τοποθέτησε τους αγκώνες στο πάτωμα στο άνοιγμα των ώμων με τις παλάμες ανοιχτές. Τέντωσε τα πόδια και κράτησε όλο το σώμα ενεργό και ειδικά την περιοχή του κέντρου (κοιλιά) με τον ομφαλό προς τη σπονδυλική στήλη, τα πλευρά κλειστά και τον κόκκυγα προς τις φτέρνες. Τράβηξε και τους ώμους πίσω και νιώσε να μακραίνεις από το κεφάλι μπροστά και από τις φτέρνες πίσω. Σταθεροποίησε τον κορμό και τη λεκάνη.

 FIT

 

3η άσκηση: Δελφίνι

Από την προηγούμενη θέση περπάτησε τα πόδια μέχρι να έρθει η λεκάνη ψηλά και η σπονδυλική στήλη να κρέμεται. Το κεφάλι πρέπει να μένει χαλαρό. Βάλε δύναμη στις παλάμες, στους πήχεις και στους αγκώνες. Η λεκάνη πρέπει να υψώνεται προς τα πάνω και τα πέλματα να σπρώχνουν το πάτωμα σχηματίζοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο.

 FIT

 

Από εκεί σήκωσε το ένα πόδι ψηλά σαν να είναι η προέκταση της πλάτης σου. Μάκρυνε το πόδι μέσα από την κοιλιά κρατώντας το ενεργό και δυνατό χωρίς να χαλάσει το υπόλοιπο σώμα. Κατέβασέ το αργά μετά από 3-5 βαθιές αναπνοές και άλλαξε πόδι μένοντας πάλι για λίγο.

FIT

Tip: Όλες οι θέσεις με το κεφάλι προς τα κάτω, μας βοηθούν να πετύχουμε αιμάτωση στο κεφάλι ενώ ηρεμούν το νευρικό μας σύστημα. Μείνε σε κάθε θέση για 5-10 αναπνοές εισπνέοντας και εκπνέοντας από τη μύτη.

  

 

Με τη συνεργασία της Νίκης Πετρουλάκη, γυμνάστριας, Yoga Instructor.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR