counter

Τι είναι αυτό που κάνει τα μωρά μας ευτυχισμένα;

Τι είναι αυτό που κάνει τα μωρά μας ευτυχισμένα;
Τι είναι αυτό που κάνει τα μωρά μας ευτυχισμένα;

mwro

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ευτυχισμένο ένα μωράκι τον πρώτο χρόνο της ζωής του; Η παρουσία μας μπορεί να είναι το πρωταρχικό στοιχείο, υπάρχουν όμως κάποια ακόμα τα οποία διαφέρουν από μήνα σε μήνα… Υιοθετώντας τα, θα έχετε ένα χαρούμενο, πανευτυχές μωράκι. Μπορεί να μην είναι ακόμα σε θέση να σας το πει, σίγουρα όμως μπορεί να σας το δείξει χαρίζοντάς σας το πιο γλυκό χαμογελάκι του! Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θα το κάνει ευτυχισμένο σε κάθε ηλικία;

 

 

Από 0-3 μηνών: Η φωνή μας, η μυρωδιά μας, το άγγιγμά μας και, φυσικά, η εκπλήρωση των βασικών αναγκών του (φαγητό, καθαριότητα, ύπνος) είναι όλα όσα χρειάζεται το μωρό σε αυτή τη φάση της ζωής του. 

 

Από 3-6 μηνών: Το πρόγραμμα είναι ένα βασικό κομμάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε. Είναι σημαντικό να ξέρει το μικρό μας τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά. Έτσι, λοιπόν, φροντίζουμε από νωρίς να το «δημιουργήσουμε» μία ρουτίνα την οποία θα τηρούμε όσο το δυνατό πιο πιστά. Αυτό, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εντάξουμε μικρές απολαύσεις στην καθημερινότητά μας. Ένα χαλαρωτικό μασαζάκι, ένα νανούρισμα ή ένα παραμύθι είναι κάποια από εκείνα τα πράγματα που κάνουν τη διαφορά. 

 

Από 6-12 μηνών: Παιχνίδια, παιχνίδια κι άλλα παιχνίδια! Το μόνο που θέλει το μικρό μας είναι να ασχολούμαστε μαζί του όσο το δυνατό περισσότερο! Λίγη κουβεντούλα, λίγη εξάσκηση σε ένα «μαγικό» χαλάκι δραστηριοτήτων και μια ζεστή αγκαλιά το φέρνουν ακόμα πιο κοντά μας και το κάνουν να νιώθει πιο ευτυχισμένο από ποτέ.

 

Από 1 έτους: Από τη στιγμή που θα αρχίσει να περπατάει, το μόνο που θα θέλει να κάνει το αγγελούδι μας είναι να εξερευνά διαρκώς τον κόσμο που το περιβάλει. Τίποτα δεν το κάνει πιο ευτυχισμένο, λοιπόν, από το να μας βλέπει να τρέχουμε ξωπίσω του και να του χαρίζουμε διαρκώς νέες αφορμές για εξερεύνηση!  

  

 

Της Μάρθας Αγγελοπούλου με τη συνεργασία της Dr  Άννας Αντωνοπούλου, Διδάκτωρος Επιστημών Αγωγής, Κοινωνιολόγου, Πιστοποιημένης Ψυχοθεραπεύτριας.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.paidimag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR