counter

«Ξυπνήστε» τα γονίδια του λίπους!

«Ξυπνήστε» τα γονίδια του λίπους!
«Ξυπνήστε» τα γονίδια του λίπους!

FIT

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν πως μια ώρα άσκησης δεν αρκεί για να δουν τη σιλουέτα τους να αλλάζει… Oι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη πάντως, έχουν αντίθετη άποψη αφού, ύστερα από σχετική έρευνα που διεξήγαγαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μία ώρα άσκησης έχει τη δύναμη όχι μόνο να «ξυπνήσει», αλλά και να «αλλάξει» τα γονίδια που αφορούν τον μεταβολισμό του λίπους!

  

Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί μέχρι σήμερα να ταλαιπωρούμασταν χωρίς να γνωρίζουμε αν οι κόποι μας όντως αποδίδουν άμεσα, τώρα πια όμως, οι ειδικοί μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, μιας και κατά τα λεγόμενά τους μόλις μια ώρα άσκησης θέτει σε λειτουργία τα συγκεκριμένα γονίδια επιταχύνοντας την καύση του λίπους, κάτι το οποίο «σημειώνεται» ακόμα και στο DNA μας!

  

Αν, μάλιστα, σας αρέσει να περπατάτε, τότε μην το σκέφτεστε! Οι ειδικοί επικροτούν την άσκηση αυτή και σας δίνουν ακόμα ένα λόγο για να την προτιμήσετε! Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, λοιπόν, το γρήγορο βάδισμα μπορεί να συμβάλλει στη… μακροβιότητά μας, μιας και κατά τα λεγόμενά τους επηρεάζει θετικά πολλά από τα όργανα και τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Οι πνεύμονες και η καρδιά, οι μυς και τα οστά, αλλά και ο εγκέφαλός μας είναι μόνο κάποια από αυτά. Μήπως να τους ακούγαμε και να το δοκιμάζαμε;

  

 

Της Μάρθας Αγγελοπούλου

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.paidimag.gr.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR