counter

Δύο μυστικά, για να χάσετε κιλά!

Δύο μυστικά, για να χάσετε κιλά!
Δύο μυστικά, για να χάσετε κιλά!

ΦΙΤ2

Ανεβείτε δυο-δυο τα σκαλιά!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν ανεβαίνουμε μια σκάλα «πηδώντας» δυο σκαλιά σε κάθε βήμα μας, καίμε λιγότερες θερμίδες απ’ ότι αν τα ανεβαίναμε κανονικά! Όσο παράξενο κι αν μας ακούγεται, καθώς για να ανέβουμε δύο σκαλιά μαζί καταβάλλουμε περισσότερη προσπάθεια και άρα λογικά καίμε περισσότερες θερμίδες, οι ειδικοί επιμένουν:

Όταν ανεβαίνουμε περισσότερα σκαλοπάτια μαζί καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια μόνο στην αρχή ενώ αν ανεβαίνουμε ένα σκαλί τη φορά τελικά καίμε συνολικά περισσότερες θερμίδες. Μάλιστα όπως υπολόγισαν για μια σκάλα 15 μέτρων καίμε 260 θερμίδες αν ανεβαίνουμε δυο-δυο τα σκαλιά και 302 αν τα ανεβαίνουμε ένα- ένα!

 

 

Χάσε 7 κιλά με… το κινητό σου!

Οι εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε στο κινητό μας και είναι σχετικές με τη διατροφή και την άσκηση φαίνεται ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε περίπου 7 κιλά και να διατηρήσουμε το νέο μας βάρος για τουλάχιστον ένα χρόνο! Αυτό έδειξε έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο επιβεβαιώνοντας ότι η τεχνολογία μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος σύμμαχός μας στην προσπάθεια να αποκτήσουμε ένα υγιές σώμα. 

 

 Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR