counter

Φιλαράκια: Το καλύτερο αγχολυτικό των παιδιών!

Φιλαράκια: Το καλύτερο αγχολυτικό των παιδιών!
Φιλαράκια: Το καλύτερο αγχολυτικό των παιδιών!

παιδι

Όλοι αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της φιλίας τόσο στη ζωή μας, όσο και στη ζωή των παιδιών μας. Αυτό που δεν ξέραμε, όμως, είναι πως εκτός από ατέλειωτα παιχνίδια, τα «κολλητάρια» προσφέρουν κάτι ακόμα στα μικρά μας… Δρουν σαν αγχολυτικό!  

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι φίλοι και συγκεκριμένα οι κολλητοί, περιορίζουν αισθητά το άγχος των παιδιών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί επιστήμονες μετά από σχετική μελέτη που διεξήγαγαν. Κατά τη διάρκειά της, οι ειδικοί αξιολογούσαν τα συναισθήματα των μικρών συμμετεχόντων μέσω ενός ερωτηματολογίου σημειώνοντας ταυτόχρονα με ποιόν θα προτιμούσαν να βρίσκονται τα παιδιά τη δεδομένη στιγμή, π.χ. τη μαμά ή τον μπαμπά, τα αδελφάκια, κάποιο συμμαθητή, ένα φίλο ή τον κολλητό τους. Κατόπιν, οι ερευνητές συνέλεγαν δείγμα σιέλου προκειμένου να μετρήσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης τους στρες.  

 

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η παρουσία του κολλητού περιόριζε τις σωματικές επιπτώσεις τυχόν αρνητικών εμπειριών, κάτι το οποίο ήταν εμφανές από τα μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία φυσικά αυξάνονταν όταν ο φίλος απουσίαζε!

 

Της Μάρθας Αγγελοπούλου 

Διαβάστε περισσότερα στο www.paidimag.gr.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR