counter

Ο… ανταγωνισμός «καίει» τις θερμίδες!

Ο… ανταγωνισμός «καίει» τις θερμίδες!
Ο… ανταγωνισμός «καίει» τις θερμίδες!

fitness

Η… μοναξιά στη γυμναστική δεν κάνει τόσο καλό, όσο η παρέα! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι μας παροτρύνουν να βρούμε παρέα για το γυμναστήριο και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον, αλλά έναν καλύτερο αθλητή από εμάς! Πως δικαιολογούν, όμως, αυτή την παρότρυνση; Όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας στις Η.Π.Α. όταν γυμναζόμαστε παρέα με κάποιον που θεωρούμε καλύτερο αθλητή από μας, αποκτούμε κίνητρο για να αυξήσουμε και τις δικές μας επιδόσεις έως και κατά 200%! Αυτό και μόνο αρκεί για να το δοκιμάσουμε!

  

Τι γίνεται, όμως, αν γυμναζόμαστε στο σπίτι;

Αν δεν έχετε χρόνο ή… χρήματα για γυμναστήριο, τότε δε μένει παρά να γυμναστείτε στο σπίτι! Και πάλι, όμως, καλό θα ήταν να βρείτε έναν παρτενέρ! Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν –οι οποίοι κινούνται στα ίδια πλαίσια με εκείνους του Κάνσας–  μας προτείνουν να βρούμε έναν… εικονικό παρτενέρ για να αυξήσουμε τόσο τη διάθεσή μας για άσκηση, όσο και τις επιδόσεις μας μέσω του ευγενούς ανταγωνισμού!

  

Extra tip: Αν κατά τη διάρκεια της άσκησης νιώσετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν, μπορείτε καταφύγετε στις μπανάνες! Πλούσιες σε κάλιο, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, οι μπανάνες, μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν τα λεγόμενα sports drinks που καταναλώνουν πολλοί αθλητές. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, το συγκεκριμένο φρούτο όχι  μόνο είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας, αλλά και υδρογονανθράκων, αφού περιέχει λιγότερα και πιο υγιεινά σάκχαρα από τα αθλητικά «ποτά» ενέργειας και ενυδάτωσης.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR