counter

Πεντανόστιμη κρεµυδοπατατόπιτα µε φύλλο τυριού!

Πεντανόστιμη κρεµυδοπατατόπιτα µε φύλλο τυριού!
Πεντανόστιμη κρεµυδοπατατόπιτα µε φύλλο τυριού!

  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και με τ' ακροδάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας τη ζύμη με τη λάμα ενός μαχαιριού. Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 15΄ στο ψυγείο.
  2. Σ' ένα μπολ βάζουμε το κρεμώδες τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  3. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 23 εκατοστών ή σε ταρτιέρα και αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις λεπτοκομμένης πατάτας, σκορπίζοντας λίγο μείγμα τυριού εδώ κι εκεί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  4. Αλείφουμε με λίγο γάλα το χείλος της ζύμης. Ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και καλύπτουμε την πίτα. Τσιμπάμε τις ενώσεις του επάνω και κάτω ζυμαριού με τα χέρια να κολλήσουν.
  5. Αλείφουμε με λίγο γάλα την πίτα και ψήνουμε για 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά στους 180° C, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.

  

Πηγή: www.argiro.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR