counter

Τρούφες σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ.

Τρούφες σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ.
Τρούφες σοκολάτας με πορτοκάλι και κονιάκ.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.

Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί). Μ’ ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

  

Πηγή: www.argiro.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR