counter

Η σωστή διατροφή «θωρακίζει» την υγεία των παιδιών μας!

Η σωστή διατροφή «θωρακίζει» την υγεία των παιδιών μας!
Η σωστή διατροφή «θωρακίζει» την υγεία των παιδιών μας!

paidi

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή υγεία στην ενήλικη ζωή. Μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται να μας δείξει πως οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία τους.

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αμερικανών επιστημόνων η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα όχι μακροπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, το αυξημένο βάρος εκτός από την υγεία των παιδιών μας, έχει τη δύναμη να επηρεάσει ακόμα και τη νοητική ή σωματική τους ανάπτυξη! Το άσθμα, η δυσλεξία, η δυσκολία συγκέντρωσης και η υπερκινητικότητα είναι κάποια «προβλήματα» τα οποία μπορεί επίσης να προκληθούν εξ’ αιτίας της παχυσαρκίας.  

 

Η λύση υπάρχει!

 … και σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς κρύβεται στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες. Ακολουθώντας κάποια απλά βήματα και εντάσσοντας κάποιες απλές συνήθειες στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά μας να αποκτήσουν και… να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό βάρος «θωρακίζοντας» έτσι την υγεία τους. Ποιές είναι, όμως, αυτές;

  

  • Αρχικά, ξεκινάμε δίνοντας το «καλό παράδειγμα» στα παιδιά μας. Φροντίζουμε, λοιπόν, τα γεύματά μας να περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και προτιμούμε ως επί τω πλείστον το σπιτικό φαγητό από το fast food.
  • Ξεκινάμε πάντοτε την ημέρα μας με ένα καλό πρωινό πλούσιο σε γαλακτοκομικά και φυτικές ίνες.
  • Προσφέρουμε καθημερινά στα μικρά μας φρούτα και λαχανικά, ενώ προσπαθούμε να μειώσουμε τα γλυκά από το διαιτολόγιό τους χωρίς, όμως, να τα αποκλείσουμε εντελώς μιας κι έτσι θα τα «σπρώξουμε» ακόμα περισσότερο σε εκείνα!
  • Αντικαθιστούμε τα «εύκολα» σνακ με πιο υγιεινές επιλογές. Π.χ. προτιμούμε έναν φρεσκοστυμμένο φυσικό χυμό πορτοκάλι από ένα αναψυκτικό, ένα φρέσκο γάλα με κακάο αντί για ένα σοκολατούχο, ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ή μια μπάρα δημητριακών αντί για μια σοκολάτα ή ένα κρουασάν, κ.ό.κ.
  • Προσέχουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε να μην είναι «φορτωμένα» με ζάχαρη και λιπαρά, αλλά να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, πλούσια σε βιταμίνες κι άλλα πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό των παιδιών μας.
  • Τέλος, μικραίνουμε τις μερίδες μας και προσπαθούμε να αφιερώνουμε όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο γύρω από το οικογενειακό τραπέζι.

 

 

Extra tip:

Μια καλή ιδέα για πρωινό!

Τα παιδικά δημητριακά της Nestlé, στην προσπάθειά τους για ένα ισορροπημένο παιδικό πρωινό γεύμα, προχωρούν στη βελτίωση της διατροφικής τους αξίας.

Τα αγαπημένα σε όλους δημητριακά Nesquik, Honey Cheerios, Cookie Crisp, Nesquik Duo και  Chocapic, ανανεώνουν τις συνταγές τους με σκοπό να προσφέρουν ένα γευστικό και θρεπτικό πρωινό για ένα δυνατό ξεκίνημα στη μέρα των παιδιών! Συγκεκριμένα περιέχουν λιγότερο από 9 γρ. σάκχαρα ανά μερίδα, είναι πλούσια σε ασβέστιο και εμπλουτίζονται με  βιταμίνη D. Το ασβέστιο και η βιταμίνη D συμβάλλουν στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών. Με τα παιδικά δημητριακά ολικής αλέσεως της Nestlé, λοιπόν, η γεύση συναντά την καλή διατροφή σε κάθε πρωινό γεύμα των παιδιών!

nestle

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR