counter

Τρέξε μακριά από τις ιώσεις!

Τρέξε μακριά από τις ιώσεις!
Τρέξε μακριά από τις ιώσεις!

fitness

Η μέτρια άσκηση μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού μας καθώς αυξάνει την κινητικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος, βοηθώντας τα να εντοπίζουν και να καταστρέφουν τους ιούς και τα βακτήρια που μας απειλούν συνήθως. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας όμως έδειξε ότι αν η άσκηση είναι πολύ έντονη ή εξαντλητική ο κίνδυνος που διατρέχεις να κολλήσεις κάποια γρίπη ή ίωση –για τις επόμενες 72 ώρες που ακολουθούν– είναι 6 φορές μεγαλύτερος. Ακολούθησε λοιπόν τις συμβουλές εκγύμνασης που ακολουθούν και νίκησε τις γρίπες και αυτόν τον χειμώνα!

  

Πριν τη γυμναστική…

 

Πιες τις βιταμίνες σου!

Ιδιαίτερα αν το πρόγραμμά σου είναι πολύ πιεσμένο είναι πιο πιθανό να μην τρέφεσαι πάντα όσο σωστά θα ήθελες. Φρόντισε λοιπόν να λαμβάνεις καθημερινά τις βιταμίνες που χρειάζεσαι ενισχύοντας τη διατροφή και το ανοσοποιητικό σου με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και σκευάσματα βιταμινών, εφόσον είναι απαραίτητο.

 

Τα ξενύχτια κομμένα!

Ένας καλός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ξεκούραση και την αναδόμηση των μυών σου ενώ παράλληλα θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι καλά το βράδυ καθώς λιγότερο από 7 ώρες ύπνου την ημέρα αυξάνουν έως και 3 φορές τις πιθανότητες να κρυολογήσεις, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο (American Medical Association).

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR