counter

Έλληνας ζεν πρεμιέ ομολογεί: "Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ μεγάλο φλώρο, αν έκρυβα πως έχω ψωριάση"

Έλληνας ζεν πρεμιέ ομολογεί: "Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ μεγάλο φλώρο, αν έκρυβα πως έχω ψωριάση"
Έλληνας ζεν πρεμιέ ομολογεί: "Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ μεγάλο φλώρο, αν έκρυβα πως έχω ψωριάση"

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΑΝΙΩΤΗΣ

O ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης με αφοπλιστική ειλικρίνεια δεν διστάζει να μιλήσει για την πάθηση που έχει εδώ και χρόνια, για τον χωρισμό, τις καταχρήσεις και για τα ποτά που αντικατέστησε με τσάι “.

«Άλλαξα εντελώς ζωή, όταν ξαφνικά το 2005 έπαθα ψωρίαση, μια ασθένεια κατά την οποία το αμυντικό σύστημα στρέφεται ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μια χρόνια αυτοάνοση πάθηση του δέρματος, η οποία εκδηλώνεται με εξανθήματα που μοιάζουν με λέπια σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Εμένα μου παρουσιάστηκε στους αγκώνες και στα γόνατα, όπου έτσι κι αλλιώς εντοπίζεται συχνότερα”, δήλωσε ο ηθοποιός στην Κατερίνα Παπαγεωργίου στην εφημερίδα “NEWS”.

“Εκείνη την εποχή ήμουν σε περίοδο χωρισμού, απλώς δεν είχα συνειδητοποιήσει πως είχα στεναχωρηθεί τόσο πολύ! Παράλληλα, όμως, ο πατέρας μου υπέφερε από αυτή την πάθηση, η οποία μπορεί να μην είναι κολλητική είναι όμως κληρονομική, κάτι που δε το ήξερα. Έτσι, πρόσβαλε και εμένα σε μια στιγμή που ήμουν ευάλωτος, καθώς βρισκόμουν μέσα στη θλίψη. Επιπλέον, έκανα και μια ζωή γεμάτη καταχρήσεις με αλκοόλ και ατελείωτα ξενύχτια. Ευτυχώς, από τη μέρα που νόσησα, έγινα πολύ καλό παιδί”.

Ποια ήταν όμως η αντίδρασή, όταν έμαθε για την ψωρίαση; Ο Γιώργος Χρανιώτης δήλωσε: “Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δίσταζα να μιλήσω για αυτό που μου συνέβαινε, ντρεπόμουν όπως ντρέπονται οι ομοφυλόφιλοι να ομολογήσουν την κλίση τους. Γι αυτό έλεγα πως έχω χτυπήσει!”. Συμπληρώνει,όμως, ότι : “Σε σχετικό ιατρικό συνέδριο που έγινε πρόσφατα πολλοί που πάσχουν από αυτή τη νόσο, αρνήθηκαν να μιλήσουν, εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα. Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ μεγάλο φλώρο, αν δεν έλεγα πως έχω ψωρίαση”.

Στα πλαίσια της αλλαγής έχει αντικαταστήσει τα ποτά που κάποτε απολάμβανε με τσάι :"Ακομα κι όταν παίζω τα βράδια με την μπάντα μου, πίνω αφεψήμα με βότανα την ώρα που σε αντίστοιχες στιγμές πρίν πέντε χρόνια , γινόμουν λιώμα".

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR