counter

Λαζάνια με σπανάκι

Λαζάνια με σπανάκι
Λαζάνια με σπανάκι

Για 8 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:30 λεπτά- χρόνος μαγειρέματος:35 λεπτά

 

Η μπεσαμέλ πρέπει να φτιαχτεί αρκετά σφιχτή. Λίγο πριν κρυώσει εντελώς η μπεσαμέλ ρίχνουμε το αυγό και το σπανάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ζαμπόν, το μπέϊκον, την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το 1/3 του ρεγκάτο και στο τέλος τη μυζήθρα.

Σε βουτυρωμένο σκεύος, ρίχνουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα.

Στρώνουμε μία σειρά λαζάνια και απλώνουμε από πάνω το μίγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (λαζάνια – μίγμα), άλλες 4 φορές. Ρίχνουμε το ½ φλυτζάνι με τα τυριά και τοποθετούμε και την 5η στρώση από τα λαζάνια.

Αφού έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα συνεχίζουμε με τα επόμενα βήματα

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.  Πρέπει να γίνει μία πολύ αραιή μπεσαμέλ (σαν πυκνό γάλα).  Καθώς είναι χλιαρή, περιχύνουμε με αυτήν τα λαζάνια.  Πρέπει να τα καλύψει τελείως, να μην μείνει καθόλου ακάλυπτη επιφάνεια.  Αν είναι λιγότερη, μπορούμε να προσθέσουμε γάλα.  Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του, το σκεύος. Δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου αέρας. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, που έχουμε προθερμάνει για 35 λεπτά, στους 200º C.  Bγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 100º C. 

Πριν σερβίρουμε απλώνουμε πάνω από κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι κέτσαπ ή σάλτσα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR