counter

Η Χάρις Αλεξίου αποκαλύπτει ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος της όταν υιοθέτησε τον γιό της.

Η Χάρις Αλεξίου αποκαλύπτει ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος της όταν υιοθέτησε τον γιό της.
Η Χάρις Αλεξίου αποκαλύπτει ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος της όταν υιοθέτησε τον γιό της.

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ 

Από τη Δήμητρα Δάρδα 

Με λόγια τρυφερά, στοργικά, με λέξεις που "κρύβουν" συγκίνηση και αγάπη, η Χάρις Αλεξίου μίλησε για τον γιο της, Μάνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Patrasevents.gr." με την ευκαιρία της συναυλίας που θα δώσει σήμερα το βράδυ με τη Δήμητρα Γαλάνη, στο γήπεδο της Παναχαϊκής, στην Πάτρα.

Αφήνοντας στην άκρη τα χειροκροτήματα, τις επιτυχίες, τις διακρίσεις και τους τίτλους, η σπουδαία ερμηνεύτρια, μίλησε στη δημοσιογράφο Ελένη Βασιλοπούλου, για τους κρυμμένους φόβους, τις ανησυχίες και τα όνειρα για το παιδί και τη ζωή της.

"Υπάρχουν μόνο καλές στιγμές όταν μεγαλώνεις ένα παιδί. Αυτό το συναίσθημα της μάνας δεν αλλάζει με τίποτα άλλο στον κόσμο...", ανέφερε η Χάρις Αλεξίου.

"Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται κι’ έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι’ έναν σωστό κόσμο. Όσο κι’ αν δεν ξέρουμε τι είναι το σωστό… Εκεί είναι που υπάρχει πάντα η αμφιβολία, αν εμείς ως γονείς πράττουμε σωστά και όχι επειδή το παιδί το υιοθετήσαμε ή το γεννήσαμε".

"Θα συμβούλευα" τόνισε η σπουδαία ερμηνεύτρια " όλα τα ζευγάρια που θέλουνε να έχουν παιδάκια και δεν μπορούν να τα έχουνε "φυσικά" να μη το σκεφτούνε καθόλου αυτό το πράγμα αλλά πρώτα να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να δούνε αν πραγματικά θέλουν να γίνουν γονείς και τίποτα άλλο να μη τους απασχολήσει.Το παιδί δεν είναι κτήμα μας, γιατί πολλοί λένε: "θέλω να έχω ένα δικό μου παιδί". Τι θα πει δικό μου παιδί; Δεν είναι κάτι που το αγοράζεις, δεν είναι κτήμα κανενός το παιδί, είναι ένας άνθρωπος που μεγαλώνει, για να κάνει τη δική του οικογένεια κι’  εσύ βλέπεις αυτό που έχεις δώσει σ’ αυτόν τον άνθρωπο, καμαρώνεις και χαίρεσαι. Σας λέω το βίωμα το δικό μου και την αλήθεια μου, μόνο αυτό σας λέω...".

Μιλώντας με ενθουσιασμό για το γιο της Μάνο, η Χάρις Αλεξίου, δήλωσε με ιδιαίτερη συγκίνηση για το πόσο τον καμαρώνει: "Καμαρώνω το παιδί μου και βέβαια επειδή είναι απολύτως φυσιολογικό παιδί, είχε κι’ αυτό τα πάνω του και τα κάτω του, όπως όλα τα παιδιά σε όλο τον πλανήτη. Και την εφηβεία του πέρασε… και τα σχολικά του χρόνια… και τώρα μεγαλώνει και πλέον έχει μπει σε έναν άλλο κύκλο ζωής ως ενήλικας".

ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥΤο FTHIS.GR επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο Ελένη Βασιλοπούλου, που της πήρε τη συνέντευξη, η οποία περιέγραψε το backstage της συνέντευξης και όσα της έχει να θυμάται από την γνωριμία τους:

"Γι' άλλη μια φορά με εντυπωσίασε ο ζεστός τρόπος, η απλή γλώσσα, η εγκαρδιότητά της Χάρις Αλεξίου. Όταν η συνέντευξη έφτασε στο σημείο να μιλήσουμε για τον Μάνο, πραγματικά φορτίστηκε πολύ έντονα συναισθηματικά. Υπήρξε και από την πλευρά μου μια ιδιαίτερη προσέγγιση, καθότι και εμένα μου έχει περάσει από το μυαλό το θέμα της υιοθεσίας και τα διλήμματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας, για να μου απαντήσει πως το γεγονός δεν έχει να κάνει μόνο με το να αποκτήσει ένα παιδί, αλλά για το αν θα ήταν καλή μητέρα. Μου είπε πως ο Μάνος δεν είχε καμία ιδιαίτερη μεταχείριση …και υπήρξε πάντα ειλικρινής μαζί του.

Έχω πάρει συνεντεύξεις από σημαντικούς καλλιτέχνες, αλλά πιστεύω ότι η κα. Αλεξίου, είναι από τα πρόσωπα που δεν έχουν "ψηλή" μύτη, είναι πραγματικά απλός άνθρωπος. Με αντιμετώπισε με τόση ευγένεια και ειλικρίνεια και μου άρεσε πάρα πολύ"

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR