counter

Νέα Βουλή:Η ορκωμοσία, οι απουσίες και τα παραλειπόμενα.

Νέα Βουλή:Η ορκωμοσία, οι απουσίες και τα παραλειπόμενα.
Νέα Βουλή:Η ορκωμοσία, οι απουσίες και τα παραλειπόμενα.

ΒουλήΜε πολλές απουσίες πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Ιουνίου. Για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε ορκωμοσία χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. Απόντες, εκτός του Αντώνη Σαμαρά (που αναρρώνει από την επέμβαση στο μάτι του), ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη νέα κυβέρνηση εκπροσωπεί ο πρώτος τη τάξει υπουργός, που είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απόντες από την ορκωμοσία ήταν και οι δύο τελευταίοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φίλησε τον σταυρό, αλλά σε ένδειξη σεβασμού έσκυψε το κεφάλι του, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον αγιασμό, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτησε την «κεφαλή» της ελληνικής εκκλησίας δια χειραψίας.

Στα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας ήταν το σπασμένο τακούνι της βουλευτή, Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιακού. Πολλοί ήταν οι βουλευτές που έφθασαν στη Βουλή με τις συζύγους και τα παιδιά τους.  Ο Πύρρος Δήμας εμφανίσθηκε με μία από τις κόρες του, ο Γιώργος Πάντζας με τη σύζυγό του και τις κόρες του ενώ με την οικογένειά του έφτασε στη Βουλή και ο Γιάννης Μιχελάκης. Τα βλέμματα “έκλεψαν” η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου, Πηνελόπη Παπαϊωάννου και η σύζυγος του Μάκη Βορίδη, Δανάη.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR