counter

Τυροπιτάκια με ζύμη από γιαούρτι

Τυροπιτάκια με ζύμη από γιαούρτι
Τυροπιτάκια με ζύμη από γιαούρτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 50’
ΨΗΣΙΜΟ: 30’

Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη. Κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε το βούτυρο (πρέπει να ‘ναι μαλακό), το γιαούρτι, λίγο αλάτι και τους κρόκους των αυγών. Ζυμώνετε όλα τα υλικά πολύ καλά και προσθέτετε, αν χρειαστεί τόσο αλεύρι, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας και να γίνει μαλακιά. Αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για ½  ώρα.

Βάζετε τα τυριά σε λεκάνη, χτυπάτε τα αυγά στο μπλέντερ και τα προσθέτετε στη λεκάνη. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Κόβετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε μια μια μπαλίτσα με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπ πιέζετε το φύλλο και το κόβετε. Βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα των τυριών στη μέση του κύκλου και το διπλώνετε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες για να κλείσουν καλά.

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί, τοποθετείτε τα τυροπιτάκια, τα αλείφετε με τα ασπράδια που έχετε χτυπήσει στο μπλέντερ και πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR