counter

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο: 45 λεπτά

Βάζετε σε κατσαρόλα το μισό γάλα να ζεσταθεί.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα, όπου διαλύετε το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα τέσσερα αυγά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλι. Ρίχνετε το μείγμα λίγο λίγο στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 30. Στρώνετε τα φύλλα, τα οποία τα αλείφετε ένα ένα με βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε την κρέμα, την απλώνετε, κόβετε τα φύλλα που εξέχουν γύρω από το ταψί και γυρίζετε τα υπόλοιπα προς τα μέσα.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα αυγά και τις τρεις κουταλιές ζάχαρη. Απλώνετε το μείγμα στην κρέμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR