counter

Σαλάτα με μήλο και προσούτο

Σαλάτα με μήλο και προσούτο
Σαλάτα με μήλο και προσούτο

Για 4 άτομα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄

Καθαρίζετε τις σαλάτες, το λόλο ρόσο, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Τα κόβετε σε κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και βάζετε το προσούτο. Το ψήνετε στους 190 βαθμούς για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε μπολ.
Στύβετε τα ρόδια και σουρώνετε το χυμό. Τον βράζετε σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει, και αφήνετε να κρυώσει.
Προσθέτετε στο μπολ με τη σαλάτα το μήλο κομμένο σε κυβάκια, το ρόδι και τις καρυδόψιχες χοντροκομμένες.
Ανακατεύετε το λάδι με το μηλόξιδο και το χυμό ροδιού. Βάζετε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα και την περιχύνετε με τη σος. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το προσούτο και σερβίρετε.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR